EQUIP


Actualment l’equip del Fons Gràfic està compost per les següents persones:

Josep Maria Cuadras i Vizcarra (Igualada, 1953)
Professionalment, fins a la seva jubilació ha estat dibuixant gràfic i de packaging en diferents empreses d’arts gràfiques. També ha conreat la pintura i el dibuix artístic, participant en exposicions i concursos, les seves obres han estat premiades en diverses ocasions. Ha format part de l’organització d’exposicions
i
concursos de caire artístic.

Lluís López i Raïch (Igualada, 1952)
Jubilat. Ha estat empleat i empresari d’arts gràfiques especialitzat en la realització de pressupostos i planificació de treballs per a la seva posterior producció industrial. Els anys i el gust per l’ofici l’ha fet un coneixedor del sector, la qual cosa li permet aportar una visió tècnica i industrial a l’Equip.

Manel Marimon i Gomis (Igualada, 1952)
Dissenyador Interiorista amb més de quaranta-tres anys de professió,
actualment jubilat.

Ha estat professor d’expressió plàstica.
Fotògraf freelance, col·labora amb diferents mitjans de comunicació.
Membre de l’AFI, de la Federació Catalana de Fotografia i ha estat
membre de la FIAP.

Juntament amb altres companys, fundador de l’ENFOC i FINEART, esdeveniments fotogràfics que se celebren a Igualada.

Josep Maria Rosich i Morist (Igualada, 1951)
Dibuixant, pintor, gravador i dissenyador gràfic. Ha treballat en diferents empreses del sector i també com a autònom. Ha estat professor de l’Escola Municipal d’Art i Disseny «La Gaspar» d’Igualada i de l’Escola Municipal d’Art «Arsenal» de Vilafranca del Penedès. També ha realitzat nombroses exposicions de la seva obra.

Daniel Giralt-Miracle (Barcelona, 1944) 
És el Director d’Honor de Fons Gràfic, motiu pel qual va donar
la Conferència inaugural. 
Crític i tractadista d’art, disseny i arquitectura, es va llicenciar en filosofia i lletres (UB), en ciències de la informació (UAB) i diplomat en disseny i comunicació per la Hochschule für Gestaltung d’Ulm (Alemanya). Ha estat autor de nombrosos llibres i catàlegs, comissari d’exposicions i professor a escoles i facultats d’art i de disseny. Va dirigir el MACBA i l’Espai Gaudí de la Fundació Caixa Catalunya. Va ser comissari general de l’Any Internacional Gaudí Barcelona (2002) i de l’Any Internacional Dalí (2004). Condecorat amb la Creu de Sant Jordi i la Medalla d’Or
de la Ciutat de Barcelona.

A més d’aquest equip, el Fons Gràfic compta amb diversos col·laboradors que ens ajuden puntualment en el recull de material, assessorament de dades històriques, muntatge d’exposicions, etc.